Ateliere/Atelier Kintsugi Incepatori

Dedicat celor care se regasesc in povestea fascinanta a delicatetii si frumosului din imperfectiune

 

De ce Kintsugi ?

Când se sparge din greșeală o farfurie sau un bol, sunt șanse să ajunga la gunoi. Cu toate acestea, ce-ar fi dacă ai putea să-l pui la loc și să arate mult peste ceea ce a fost obiectul iniţial, sa devina mult mai pretios

 

Ce inseamna arta Kintsugi?

Tehnica Kintsugi (numită și „kintsukuroi" sau „repararea cu aur") ne ajută să creăm obiecte ceramice noi, mai frumoase și mai puternice, reflectând simultan o dimensiune psihologică foarte importantă: reziliența aceasta fiind  o componentă mentală care, asemenea chitului ceramic auriu, ne lipsește cioburile sfărâmate ale vieții. Cu ajutorul ei, suntem motivați să ne vindecăm rănile și să învățăm de pe urma lor.

Frumusețea obiectului astfel obţinut nu se datorează aspectului său, ci poveștii pe care o spune.

 

Hai sa ne familiarizam putin cu asta:


Când se sparge din greșeală o farfurie sau un bol, sunt șanse să ajunga la gunoi. Cu toate acestea, ce-ar fi dacă ai putea să-l pui la loc și să arate mult peste ceea ce a fost obiectul iniţial.

Obiectele ceramice reparate aplicând tehnica Kintsugi prezintă o calitate suplimentară: devin mai puternice. Aceste cești și farfurii nu se vor mai sparge la fel de ușor ca înainte.

Aceasta este ideea din spatele tehnicii kintsugi, vechea artă japoneză a restaurării ceramicii sparte cu ajutorul metalelor preţioase. 

Din respect pentru tehnica tradițională, am facut ca aceasta sa fie posibilă in cadrul atelierelor pentru cei ce doresc sa descopere aceasta parte interesanta a artei,o adevarata filozofie, astfel ca prin adaptarea materialelor(folosim produse care imita(patina) aurul ,argintul pentru a fi un cost accesibil) astfel reusim sa tratam spargerea şi reparaţia ca parte a istoriei unui obiect.

Detalii atelier:
Durata: 120 minute

Costuri:

Costul atelierului cuprinde materialele si uneltele folosite toate puse la dispozitie de catre noi

O sesiune de atelier – 200 lei

Am pregătit pentru voi, participanţi la atelierele noastre, surprize plăcute ce constau în tichete cu reduceri oferite cu drag de partenerii noştri,
 
1.Paralela 45 Experience - Colentina (http://www.paralela45experience.ro)
2.Clinica stomatologică Colentina Dr. Gutoi Adelin - Michel 0743166833 
Sos. Colentina nr. 83, bl.85, sc B, ap 47, Parter - Swedish Art Dental Clinic
 
Cum beneficiezi de reduceri?
La achizitia unui produs/serviciu se prezinta voucherul primit la atelier, de restul se ocupa partenerii nostri.

Nume
Telefon
Email
Mesaj

Va rugam completati codul cod nou


TRIMITE MESAJUL